2013.06.06.
16:37

Fata Morgana

kepatmeretezes_hu_fata_morgana.jpgHallották ezekről az idiótákról? A természet közepébe ültettek gyümölcsfákat, vetettek magokat, most pedig nem győznek védekezni mindenféle kártevők ellen? S azt magyarázzák, hogy ezekből a kis csenevész teremtményekből,  amelyeknek még egy hernyó is árt, majd életerős fák, friss gyümölcsök lesznek? Na így higgyen ezeknek az ember, persze mit várhatunk azoktól, akik egy erdő mellett alakítanak ki szántóföldet, gyümölcsöst?
Az a másik meg! Arról beszél, hogy a gyermeke futkosni fog nem sokára és mindenféle érdekes dolgokról beszélni. Na persze! Már egy hónapos és még egy vacak fekvőtámaszra se képes, ott csüng a szülei karjában vagy, a babakocsiban, bölcsőben. S egy ooááánál többre nem futja tőle. Kényszeres hazudozók.
Olvassuk ezeket a vidám szövegeket, amelyek arról szólnak, hogy a Dunánál mélygarázst építeni, ez is csak sültbolondnak juthat eszébe, lám most is tele van vízzel az egész, mindjárt a parlamentet is elönti a víz, megérdemlik. Különben is diktatúra, kákomfity és még a József Attila szobor is egy rács mögött van, mert építési területnek nézik az építési területet! Ezeknek tényleg semmi nem drága.
Nem fárasztunk senkit a Duna menti mélygarázsok, vagy épp a Velence városát körülvevő mélygarázsok felsorolásával.
Hanem csak csöndesen felidézzük, hogy a Kossuth téren található munkagödör elárasztása vízzel előre bejelentett esemény volt, a Dunát hívtuk segítségül a Duna árvízhulláma ellen: a beáramoltatott víz védelmezi a résfalakat és ad ellensúlyt az ár víztömegével szemben.
A majdani mélygarázsnak és látogatóközpontnak pedig dupla árvízi kapuja lesz, amely akkor is garantálja mindkét nyílás  biztonságos zárását, ha mostanihoz hasonló vízmagasság jégzajlás idején következne be.
Voltaképp hihetetlenül szerencsések vagyunk Magyarországon.
Miközben az évszázados rekordokat döntő árvíz Csehországban emberéleteket követel, Németországban euromilliárdokban kifejezhető károkat okoz, itthon a szomszédainkhoz képest, mérsékeltebb károkat kell csupán elszenvedni, egyelőre legalábbis így tűnik. Persze így is elmondhatatlan erőfeszítésre, helytállásra van szükség a gátakon, rengetegen dolgoznak, köztük számtalan önkéntes is.
Itt a téren, az árvíz, pusztán némi kényelmetlenséget, egy mulatságos mémé fejlődött kényszertavat, s legfeljebb pár napos csúszást hoz.
Hanem az látszik, hogy nem csupán az árvíz, de a demagógia és a rosszindulat is évszázados csúcsokat dönget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemzetfotere.blog.hu/api/trackback/id/tr405347308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása